News

Harcourt Street Alteration

Posted on 21 June, 2012 21:19pm

Our initial designs responded to our clients brief by creating a contemporary rear addition clearly contrasting with the traditional villa. Two offset folded forms clad in sheet metal were to provide the basis of the design. The sheet metal was envisaged to wrap from roof to wall encasing the living zones. These were arranged in a way to direct views over the garden and outdoor terrace while screening the neighbours. The focus of the design is essentially the courtyard space and outlook to screen the neighbours. The project is now underway with RC processing and BC drawings in progress.

Latest Articles

Ponsonby Tce

Central Auckland residential sites are in hot demand and are reaching record prices. These projects often face difficulties with layers of

Park Point, Waiheke Island

Building on Waiheke Island has its challenges but these are more than compensated for by the opportunities that arise within this landscape. The recen

The Edge ASB Theatre

Stage two of The Edge ASB Theatre refurbishment is due to start in December 2012 and involves replacement of the circle seating, handrail upgrades and

Te Rangi Recreation Facility

Archoffice was the selected architect to provide a concept design for Te Rangi Recreation Facility. The plan has been designed with flexibility and po